19.6.2008

TIKKA Spikes ja OOO TIKKA siirtyvät Continentalin omistukseen


Saksalainen rengasvalmistaja ja autoteollisuuden osatoimittaja Continental on ostanut nastoja valmistavan TIKKA Spikes Oy:n koko osakekannan. Jyväskylän maalaiskunnassa Tikkakoskella ja Espoossa toimivan yrityksen osakekanta siirtyy Continentalin omistukseen 18. kesäkuuta allekirjoitetulla sopimuksella. Kauppaan kuuluu myös Pietarissa toimiva Tikka Groupin tytäryhtiö, OOO TIKKA.

Myyjänä kaupassa on TIKKA Group Oy, jonka omistavat kolme yksityishenkilöä sekä pääomasijoitusyhtiö Midinvest Management Oy:n hallinnoimat rahastot. Kaupan kohteena olevan liiketoiminnan arvioitu liikevaihto kuluvana vuonna on yli 15 miljoonaa euroa.

Tikka-nastojen valmistus työllistää Tikkakoskella ja Pietarissa noin 120 työntekijää. He jatkavat uuden omistajan palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

"TIKKA Group on kansainvälistynyt nopeasti ja investoinut merkittävästi uuteen tuotantoteknologiaan. Tehdyllä kaupalla omistajaksi saadaan kansainvälinen rengasvalmistaja, joka mahdollistaa entistä selkeämmin panostukset uuteen tuotantoteknologiaan ja tuotekehitykseen yhteistyössä maailman johtavien rengasvalmistajien kanssa. Kehitys merkitsee kuluttajille entistä parempia nastarenkaita", toteaa Midinvest Management Oy:n toimitusjohtaja Visa Virtanen.

Globaalissa rengasliiketoiminnassa tämä on ensimmäinen kerta, kun rengasvalmistaja ostaa nastavalmistajan. Tällä hetkellä maailman suurimpiin kuuluva autonosien valmistaja Continental työllistää noin 150 000 työntekijää. Continental-konsernin liikevaihtotavoite vuodelle 2008 on yli 26,4 miljardia euroa ja yhtiöllä on toimintaa yli 200 paikkakunnalla 36 maassa. Tehdyllä yrityskaupalla Continental vahvistaa talvirengasliiketoimintaansa ja varmistaa vahvaa panostaan nastarenkaiden maailmanmarkkinoilla myös tulevaisuudessa.

"Kauppa vahvistaa Continentalin talvirengasliiketoimintaa ja sen asemaa Skandinaviassa ja Venäjällä. Toiveenamme on, että yhteistyö muiden rengasvalmistajien kanssa jatkuu TIKKA Spikesin kautta", toteaa Continentalin Korbachin tehtaan johtaja Lothar Salokat, joka vastaa talvirengastuotannosta.

TIKKA Spikes Oy:n toimitusjohtaja Simo Pirttimäki uskoo, että kauppa merkitsee koko toimialan uudistumista.

"Tehdyllä järjestelyllä luodaan maailmanluokan toimija nasta- ja nastarengasvalmistukseen. Sen
mahdollisuudet tuotekehityspanostuksiin ovat valtavat ja antavat koko toimialalle aivan uudenlaisen
piristysruiskeen", Pirttimäki toteaa.

Yrityskauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Lisätietoja antavat:
Continental AG, Head of Public Relations Passenger & Light Truck Tires, Alexander Lührs. +49 511 938 2615
Midinvest Management Oy, Managing Director Visa Virtanen, +358 400 640237
TIKKA Group Oy, Managing Director Simo Pirttimäki, +358 50 5894201