31.1.2011

Produal lisää toimituskapasiteettiaan ja kasvaa kansainvälisillä markkinoilla


Kotkalainen rakennusautomaation mitta-antureita valmistava Produal Oy lisää toimituskapasiteettiaan tammikuun lopussa valmistuvan toimitilojen laajennuksen myötä. Produal saa laajennuksella käyttöönsä 600 m2 uutta varastotilaa Kotkan Keltakalliolle, mikä lähes kaksinkertaistaa aiemmat tuotantotilat.

Produal-konserni kasvaa vahvasti myös kansainvälisillä markkinoilla. Uusin tytäryritys, Produal A/S on perustettu Tanskaan vuoden alussa toteutuneen yrityskaupan myötä, jossa Produal osti Tanskan rakennusautomaation anturimarkkinoiden markkinajohtajan Enotech K/S:n liiketoiminnan. Enotechin liikevaihto vuonna 2010 oli 1,2 miljoonaa euroa. Liiketoimintakauppa parantaa Produalin markkina-asemaa merkittävästi Tanskassa. Produalilla on tytäryritykset myös Ruotsissa ja Venäjällä, jossa Moskovaan viime vuoden lopulla perustettu tytäryritys palvelee Moskovan ja lähiympäristön markkinoiden tarpeita.

Produal-konsernin tavoitteena on kasvattaa liikevaihto noin kaksinkertaiseksi nykyiseen verrattuna eli 12-15 miljoonan euron tasolle seuraavan 3 vuoden aikana. Kasvun myötä henkilökunnan määrän ennustetaan kasvavan jopa neljänneksellä samana aikana.

Produal on suomalainen kiinteistöautomaation mittalaitteiden edelläkävijä. Produalin suunnittelemat ja valmistamat mittaus- ja säätölaitteet ovat nykyaikaisia, laadukkaita ja asennusystävällisiä. Produalin tuotteiden tekniset innovaatiot ovat muodostuneet standardeiksi mittalaitteille niin kotimaassa kuin ulkomailla. Produal on markkinajohtaja Suomen markkinoilla ja merkittävä toimija Pohjoismaissa. Yrityksellä on vientiä yli 20 maahan ja se on perustettu vuonna 1987.

Produal-konsernin liikevaihto oli 30.6.2010 päättyneellä tilikaudella 7,2 miljoonaa euroa. Kansanvälisten toimintojen osuus liikevaihdosta oli 50 prosenttia. Kuluvan tilikauden liikevaihdon arvioidaan kasvavan yli 30 prosenttia. Konsernilla on omat tytäryhtiöt Ruotsissa, Tanskassa ja Venäjällä ja sen palveluksessa on tällä hetkellä 47 henkilöä, joista 11 ulkomailla. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Kotkassa. Produal-konsernin pääomistajana on Midinvest Management Oy:n hallinnoima rahasto Midinvest Fund II Ky.

Lisätietoja:

Produal Oy, toimitusjohtaja Ari Mårtensson, puh +358 400 702 123, ari.martensson@produal.fi
www.produal.fi