30.9.2005

Midinvest-rahastot sijoittivat Inka Oy:öön


Suominen Yhtymä Oyj on tänään myynyt Midinvest Management Oy:n hallinnoimille rahastoille ja Inka Oy:n toimivalle johdolle Inka Oy:n koko osakekannan. Midinvest Management teki sijoituksen Midinvest Fund I Ky -rahastosta sekä Ylä-Pirkanmaan ja Keuruun seutukuntien alueellisesta Midinvest Fund YPY I Ky -rahastosta.

”Inka Oy:n toimintaa on viimeksi kuluneen puolentoista vuoden ajan saneerattu, ja strategia on uusittu yhtiön toimitusjohtajan Tuomo Havaksen johdolla. Nyt Inka Oy:llä on erinomaiset mahdollisuudet kannattavaan ja voimakkaaseen kasvuun niin Suomessa kuin lähialueillakin”, Midinvest Management Oy:n sijoitusjohtaja ja Inka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Helenius sanoo.

Helenius korostaa, että Inka Oy:n toiminta jatkuu sen toimipisteissä Virroilla, Turussa ja Tallinnassa ilman suuria välittömiä muutoksia. Inkan nykyinen toimiva johto omistaa ja kehittää yhtiötä yhdessä Midinvest-rahastojen kanssa. Inka Oy:n toimitusjohtajana jatkaa Tuomo Havas.

Inka valmistaa nosto- ja sidontatuotteita teollisuuteen ja kuljetuksiin. Näillä tuotealueilla se on Euroopan johtavia valmistajia. Raaka-aineena käytetään polyesteriä sekä itse kehitettyä, erikoislujaa polypropeenikuitua. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös tekniset nauhat ja muut kevyet nauhat.

Inkan liikevaihto on runsaat 10 miljoonaa euroa, ja henkilökuntaa sillä on noin 120. Inkan tuotantolaitokset sijaitsevat Virroilla ja Tallinnassa.

Pääomasijoittaja Midinvest Management Oy hallinnoi tällä hetkellä seitsemää pääomasijoitusrahastoa. Rahastojen sijoitettavat pääomat ovat 42 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Sijoitusjohtaja Veli-Matti Helenius, Midinvest Management Oy, 040 864 1281, www.midinvest.fi
Toimitusjohtaja Visa Virtanen, Midinvest Management Oy, 0400 640 237, www.midinvest.fi