12.9.2008

Midinvest ostaa kiinteistöautomaation mittalaitteita valmistavan Produal Oy:n


Midinvest Management Oy:n hallinnoima rahasto Midinvest Fund II Ky on hankkinut omistukseensa Kotkassa toimivan Produal Oy:n. Produal on kiinteistöautomaation mittalaitteiden suunnittelun ja valmistuksen edelläkävijä. Yhtiö on perustettu vuonna 1987. Yhtiön perustajakolmikko, Harri Väkevä, Kari Malkavaara ja Kari Salminen, jatkaa yhtiössä vähemmistöomistajana.

Produal työllistää Suomessa 33 työntekijää ja tytäryhtiö Produal Sverige Ab Ruotsissa 5 henkilöä. Yhtiö suunnittelee ja valmistaa korkealaatuisia ja nykyaikaisia kiinteistöautomaation mittaus- ja säätölaitteita. Mittalaitteilla on kasvava merkitys kiinteistörakentamisessa ja peruskorjaamisessa erityisesti tiukentuneiden energia- ja ympäristövaatimusten vuoksi.

Yhtiön asiakkaina ovat kaikki merkittävät kotimaiset kiinteistöautomaation laite- ja järjestelmätoimittajat. Yhtiön tuotteita on saatavana jälleenmyyjien kautta myös useissa Euroopan ja Aasian maissa.

"Produal on erittäin hyvin johdettu yhtiö, joka on kasvanut osaavan henkilöstönsä ansiosta menestyväksi yritykseksi Suomessa. Tavoitteenamme on hakea kasvua nyt myös kansainvälistymällä. Yhtiön liikevaihto on noin 7,5 miljoonaa euroa, ja kasvu jatkuu edelleen vahvana", kertoo sijoitusjohtaja Pentti Kuvaja Midinvest Management Oy:stä.

"Tehdyllä järjestelyllä haetaan lisäresursseja yhtiön kansainvälistymiseen ja kasvun jatkumiseen. Kiinteistöautomaatioala elää nyt kiinnostavaa vaihetta, kun energian säästöön kiinnitetään entistä enemmän huomiota", toteaa yhtiön toimitusjohtajana jatkava Harri Väkevä.

Lisätietoja:

Sijoitusjohtaja Pentti Kuvaja, Midinvest Management Oy, puh. +358 40 736 7843

Toimitusjohtaja Harri Väkevä, Produal Oy, puh. +358 40 552 5442

 

Midinvest Management Oy

Midinvest Management on pk-yritysten omistusjärjestelyihin ja kasvun rahoitukseen erikoistunut suomalainen pääomasijoittaja. Yhtiön hallinnoitava pääoma on 100 miljoonaa euroa. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Jyväskylässä ja Tampereella. Yhtiön palveluksessa on 11 pääomasijoittamisen ammattilaista. www.midinvest.fi

Produal Oy

Produal on kiinteistöautomaation mittalaitteita suunnitteleva ja valmistava yritys. Yhtiö on perustettu 1987 ja sen liikevaihto on 7,5 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 38 henkilöä. Yhtiöllä on vientiä yli 20 maahan. Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Kotkassa ja sillä on myös tytäryhtiö Ruotsissa. www.produal.fi