24.2.2012

Midinvest irtautui Tampulpingista


Kanadalainen vedenkäsittelyn sekä paperi- ja sellutuotannon teknisten sovellusten toimittaja GL&V Inc. on ostanut massankäsittelykoneisiin ja -laitteisiin erikoistuneen Tampulping Oy:n koko osakekannan. Tampereella toimivan yrityksen osakekanta siirtyi GL&V:n omistukseen 22. joulukuuta 2011 allekirjoitetulla sopimuksella.

Myyjänä kaupassa on pääomasijoitusyhtiö Midinvest Management Oy:n hallinnoima rahasto sekä seitsemän yksityishenkilöä. Yhtiön liikevaihto oli elokuussa 2011 päättyneellä tilikaudella 2,4 miljoonaa euroa.

"Midinvestin sijoitus antoi meille tukevan selkänojan toimintamme alkuvaiheessa. Sen ansioista olemme voineet keskittyä täysipainoisesti niin tuotteiden kehittämiseen kuin myyntityöhönkin. Midinvestin mukanaolo on lisännyt myös uskottavuutta rahoittajasuhteissa, esimerkiksi neuvoteltaessa projektiaikaisista vakuuksista", kertoo Tampulping Oy:n toimitusjohtaja Jari Lipponen.

"Kauppa vahvistaa GL&V:n osaamista kierrätyskuidun käsittelyssä. Tampulpingin kehittämät laitteet ovat energiatehokkaita ja ne yksinkertaistavat kierrätyskuidun käsittelyprosesseja. Asiakkaamme säästävät sekä investointivaiheessa että erityisesti käytössä", toteaa GL&V:n myyntijohtaja Markku Pitkänen.

Lisätietoja:

Midinvest Management Oy, sijoitusjohtaja Jukka-Pekka Korja, +358 40 560 3938
Tampulping Oy, toimitusjohtaja Jari Lipponen, +358 40 558 1063
GL&V Sweden AB, myyntijohtaja, Markku Pitkänen, +358 400 440 987