27.9.2006

Midinvest Fund I Ky irtaantui Zenpark Oy:stä


AffectoGenimap Oyj ostaa keskiviikkona 27.9.2006 allekirjoitetulla sopimuksella jyväskyläläisen ZenPark Oy:n koko osakekannan. Myyjinä kaupassa ovat Midinvest Management Oy:n hallinnoima pääomasijoitusrahasto Midinvest Fund I Ky, yhtiön toimiva johto sekä joukko muita sijoittajia. ZenParkin ostaminen vahvistaa AffectoGenimapin asemaa Suomen johtavana liiketoimintatiedon hallinnan ratkaisujen (Business Intelligence, BI) toimittajana.

ZenParkin kesäkuussa 2006 päättyneen tilikauden liikevaihto oli noin 3,2 MEUR ja liikevoitto 0,4 MEUR. Pääosa ZenParkin liikevaihdosta kertyy Cognos-teknologialla toteutetuista BI- ratkaisuista. Lisäksi yhtiö toimittaa myös Microsoftin teknologioihin perustuvia BI- ja .NET-ratkaisuja. Yhtiön asiakkaita ovat mm. Alko, Fortum ja Huhtamäki. ZenParkin palveluksessa on 37 työntekijää, pääosin Espoossa ja Jyväskylässä.

Kaupan nyt maksettava velaton arvo on noin 2,4 MEUR. Yhtiön tuloskehitykseen perustuen voidaan maksaa enintään 0,7 MEUR lisäkauppahintaa vuoden 2007 aikana. ZenParkin toimiva johto jatkaa yhtiön palveluksessa ja on sitoutunut ostamaan pörssistä AffectoGenimapin osakkeita noin 0,1 MEUR arvosta.

"Tavoitteenamme on olla Suomen ja lähialueiden johtava BI-ratkaisujen toimittaja. Tämän takia on ensiarvoisen tärkeää, että pystymme palvelemaan asiakkaitamme kaikilla tärkeimmillä BI-teknologioilla, mukaan lukien BusinessObjects, Cognos, Microsoft ja SAP BI. ZenParkin hankinta vahvistaa merkittävästi yhtiömme Cognos-osaamista ja on tärkeä askel strategisella polullamme", kommentoi AffectoGenimapin toimitusjohtaja Pekka Eloholma.

"ZenPark on hyvä esimerkki innovatiivisesta teknologiayrityksestä, joka yhdessä pääomasijoittajan kanssa kehittää toimintaansa ja tuo sitä kautta lisäarvoa asiakkailleen ja kaikille omistajilleen. AffectoGenimap on liiketoimintansa fokuksen ansiosta luonteva ostaja yhtiölle", toteaa Midinvest Management Oy:n sijoitusjohtaja Seppo Sneck.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pekka Eloholma, AffectoGenimap Oyj, puh. 050 555 5590
Sijoitusjohtaja Seppo Sneck, Midinvest Management Oy, puh. 0400 643 803

AffectoGenimap toimittaa asiakaskohtaisia operatiivisiin järjestelmiin integroituja tietotekniikkaratkaisuja suurille ja keskisuurille yrityksille ja julkissektorin organisaatioille. Se on liiketoimintatiedon hallinta-, paikkatieto- ja dokumenttien- ja asianhallinnan ratkaisujen markkinajohtaja Suomessa. www.affectogenimap.fi

Midinvest Management Oy on pääomasijoittaja, joka tekee hallinnoimistaan rahastoista oman pääoman ehtoisia sijoituksia suomalaisiin kehittymiskykyisiin ja kasvaviin pk-yrityksiin sekä pk-yritysten buyout -järjestelyihin. Midinvest hallinnoi yhteensä 62 miljoonan euron pääomia. www.midinvest.fi